top of page

EFTERSOM DET GÄLLER fordon som utvecklades för mer än 60 år sedan, är regelbunden service väldigt viktig. Till exempel oljebyte, bromsjustering och framvagns justeringar är så pass viktiga, att brist på det kan leda till stora (och dyra) reparationer och farliga bilar. Därför uppmanade vi våra kunder att lämna sina bilar för service minst en gång om året.

Utöver Mini servade vi också sina släktingar Riley Elf och Wolseley Hornet.

Bilbesiktningen är ingen garanti att bilen är i bra skick och inte behöver några reparationer. Teoretiskt är en godkänd bil bara trafiksäker vid tidpunkten när besiktningen utfördes. Tyvärr märkte vi att besiktningsmän är ofta väldigt slarviga och vi upptäckte ofta små, och ibland stora t.o.m. livshotande fel på bilar som just kom från bilbesiktning med blanka papper. Därför räcker det inte med att besiktiga en bil vartannat år. 

Vissa känner sig trygga efter en godkänd besiktning, men det är en falsk säkerhetskänsla. Vill du verkligen vara säker att du kan köra tryggt i din älskade veteranbil, mejl mig och jag kan ta en noggrann titt på din bil.

 

Byte av oljan och packningarna, alla andra vätskor kontrolleras och eventuellt fylls på. Framvagnen, bakfjädring till och med alla lås och gångjärn smörjs. 

Sen kontrolleras däcktrycket, belysning, motor-/växellådsfästerna. Till sist bedöms skicket av bilen.

Allt som ingår i en liten service, ingår också i en stor service. Därtill byter man följande delar: ventilskåpspackning, oljefilter, luftfilter, tändstift och brytarspetsar. 

Ventilerna justeras, tändningen, motorn och förgasaren (-arna) kontrolleras och eventuellt justeras. Bromsarna demonteras runtom, rengörs och justeras.

När kunder kom till oss för första gången, efter bilen har varit försummad eller efter osakkunniga reparationer, var det inte ovanligt att kostnaderna blev lite högre, än när en bil kom till oss varje år för service och reparationer. 

Det skulle vara roligt se din bil nån gång och att jag kan lära känna dig och din bil. Vi kan testköra bilen och få en bild av bilens skick. För din del kan du lära känna mig och se till vem du lämnar din älskade klassiker.

bottom of page